butoniera

Tot ce trebuie să știi despre butonierele pentru nuntă

Share:

O butonieră este un accesoriu floral purtat pe reverul unui smoching sau al unui sacou de costum la nunți și la alte ocazii speciale. Cuvântul boutonnière se traduce din franceză prin „butonieră”, si este un accesoriu floral îndrăgit de mirii și invitații de pretutindeni.

Există însă și câteva detalii tehnice pe care ai vrea să le știi înainte de ziua marelui eveniment:

În ce parte a reverului se prinde butoniera?

O butonieră se poartă în mod tradițional pe reverul stâng al unui smoching sau al unui sacou de costum (deasupra inimii). Multe jachete au o gaură pe reverul stâng făcut special pentru butoniere. Cu toate acestea, dacă sacoul tău nu are această caracteristică, plasează butoniera în centrul reverului stâng.

În timp ce tradiția dictează plasarea butonierei pe partea stângă, sunt designeri florali care cred că regulile sunt făcute pentru a fi încălcate și recomandă plasarea butonierei cu fața spre invitați în timpul ceremoniei.

Cum se pune butoniera?

Dacă jacheta ta are o gaură pentru butonieră, aceasta va indica exact unde să așezi florile.

Începe cu acul din spatele reverului și perforați acul prin partea de sus a tulpinii, fie în diagonală, fie direct în jos. Apoi, trece acul înapoi prin partea din față a reverului. Gândește-te că împletești acul prin jachetă. Capul acului trebuie să fie ascuns în spatele reverului și să nu fie deloc vizibil. Ar trebui să ai nevoie de un singur ac, dar poți folosi câteva pentru a te asigura că este foarte bine fixat.

Mai sunt butonierele la modă?

„Absolut”, afirmă majoritatea designerilor florali. Sunt o modalitate atât de simplă, dar intenționată de a te asigura că povestea ta florală este coerentă. Trebuie tratate ca pe niște versiuni mici ale unui aranjament.

Este recomandat să adaugi și o notă personală, inspirată din stilul vostru, al mirilor, sau poate din povestea voastră de dragoste, adăugând un obiect, element specific vouă, poate o cheiță, un anumit tip de floare sau de pană.

Butoniera mirelui, diferită de cea a invitaților

Ar trebui să existe o diferență între butoniera mirelui și cea a cavalerilor de onoare, la fel cum există o diferență între buchetul miresei și cel al domnișoarelor de onoare.

Cu toate acestea, pentru că sunt atât de mici, este de obicei o diferență subtilă. Poate fi vorba despre o floare în plus, sau o floare cu adevărat specială, inspirată și din costumul mirelui.  

Pe de altă parte, achiziționarea de butoniere pentru toți invitații poate deveni costisitoare. În timp ce cuplurile tradiționale încă aleg să includă butonierele  în elementele florale ale nunții, tot mai multe cupluri din zilele noastre fie renunță complet la ele, fie aleg să le includă doar pentru mire pentru a reduce din costuri.

Tu ce părere ai despre butoniere? Ai vrea să le incluzi în povestea florală a nunții tale?

No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.