Nunta în august – flori de sezon

Share:

Vei avea nunta în august și încă nu ai ales florile din buchetul de mireasă? Ne-am gândit să te ajutăm cu o selecție de flori de sezon pe care le putem include în mod creativ în buchetul tău unic de mireasă.

Anemona

Cunoscută și sub denumirea de floare sălbatică, această floare fermecătoare pare să semene cu florile delicate de hârtie. Este disponibilă într-o varietate de culori vibrante sau pale și au de obicei centrul umbrit, puțin mai pal decât petalele exterioare ale florii. Anemona este un simbol al fragilității, fiind potrivită în buchetele mireselor sensibile, delicate.

Aster sau planta stea

Aster sau floarea stea este disponibilă într-o varietate de culori și marele lor atuu este că sunt ușor de menținut, fiind rezistente și la frig și la secetă. Legenda spune că floarea stea a luat naștere din lacrimile zeiței Persephone, planta fiind în zilele noastre asociată cu dragostea intensă, stelară.

Frezia

Frezia este foarte populară datorită mirosului său puternic. Se găsesc în nuanțe de alb, ivoire, albastru sau galben. Delicatele flori de frezii, remarcabile prin minunatele lor eflorescente şi a aromei lor citrice, răcoritoare, floral-lemnoase, poartă semnificaţiile simbolice ale inocenţei, dragostei platonice, chibzuinţei, înţelepciunii, încrederii, perseverenţei şi prieteniei.

Hortensia

În greacă, hortensia se traduce prin ”vas de apă”, denumire care face referire la tulpina sa puternică și la forma semințelor. Multe mirese le apreciază pentru varietatea impresionantă de culori. În funcție de culoare, hortensiile au și semnificații diferite. Hortensiile roz sunt simbol al iubirii romantice, al emoției și căsătoriei. Se mai spune că este floarea aniversării celui de-al 4-lea an de căsnicie.  Hortensiile mov sunt simbol al abundenței, iar cele albe sunt simbol al purității și delicateții.

Limonium

Cunoscută și sub denumirea de ”Lavanda Mării”, nu are de fapt o legătură cu lavanda. Este o floare complementară pentru buchetele de mireasă, folosit în special pentru buchetele rustice sau boho-chic.

Lisianthus

Lisianthus este o altă floare complementară care înflorește în alb, verde, violet, roz, albastru, somon, lila sau poate fi chiar bicoloră. Este foarte îndrăgită de mirese și de floriști deopotrivă datorită varietății de culori care dau naștere unor idei mereu originale.

Ranunculus

Ranunculus este acea floare care pare prea perfectă pentru a fi adevărată. Înflorește asemănător cu bujorul, în mai multe straturi și se dezvăluie strat după strat cu petalele sale în culori pastelate de crem, galben, portocaliu, roz, etc.

Gypsophila

Gypsophila este tot o floare complementară foarte populară în buchetele de mireasă. Are petalele mici, albe și exprimă delicatețea la cel mai înalt nivel.

Dahlia

Dahlia este o floare unică și delicată, de formă rotundă, cu petale tubulare care variază în mărime de la flori mari cat farfuria până la unele mici, asemenea pompoanelor. Se folosește în buchetele de mireasă pentru a adăuga textură buchetului sau în aranjamentele florale de pe mesele invitaților pentru textură și culoare. Se găsesc în nuanțe bogate de roșu, vișiniu sau chiar negru.

 Ți-ai ales preferatele? Te așteptăm în shop-ul nostru din Șelimbăr, strada Doamna Stanca nr.1, bl.2, Parter pentru a alege buchetul care ți se potrivește.
No Comments

Sorry, the comment form is closed at this time.